Lök och vitlök minskar cancerrisken

6 06 2007

  

  

CANCERSKYDD

Tycker du att lök och vitlök är helt oumbärliga i matlagningen? Då finns det goda nyheter, för det har visat sig att bara 10 gram är tillräckligt för att effektivt skydda mot magcancer, vilket är den fjärde vanligaste cancerformen i världen. Mer behövs inte för att sänka risken med 30 procent och enligt forskarna spelar det i det här sammanhanget ingen roll hur du tillagar löken och vitlöken.Det visar en studie med mer än 520 000 deltagare från 10 europeiska länder, den hittills största i sitt slag. Det är inte första gången som forskarna visar ett samband mellan lök och minskad cancerrisk. Tidigare i år visade amerikanska forskare att extrakt från lök hämmar tillväxten av lever- och tarmcancerceller. 

 

Så mycket sänker löken cancerrisken:

 

                         Lök i allmänhet       Vitlök*

Mun o Hals                  16%                  61%

Matstrupe                   12%                  43%

Tarm                          44%                  74%

Bröst                          75%                  90%

Aggstockar                 27%                  78%

Prostata                     29%                  81%

Njurar                       62%                  69%

*Vitlök skall vara mer än 7 portioner á 80 gram i veckan

Jag skall öka mitt intag av vitlök….använder redan mycket men skall bli mer.

Källa: International Journal of Cancer
Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s




%d bloggare gillar detta: