Diet utan rött kött

17 06 2007

 

Har du slutat eller nästan slutat att äta rött kött? Jag äter ytters sällan rött kött, kanske en gång i månaden eller mer sällan. Då är det viktigt att man får i sig dom livsviktiga ämnena som saknas i en diet utan rött kött. Särskilt måste man tänka på järn, zink, protein och niacin.

Det kan du göra genom att äta:

  • – Mjölk och ägg (B12),fågel, torkade bönor och fullkornsprodukter(järn), kål, tomat och persilja(C-vit.)
  • – Fisk eller fågel varje dag (protein)
  • – Ät mycket kyckling, tonfisk, mandlar och nötter (zink och niacin).

Om du äter kött 1-2 ggr i veckan tänk påföljande:

  • – Ät fisk eller fågel dom andra dagarna. Magra mjölkprodukter samt ägg, torkade bönor och linser (Protein)
  • – Paprika, broccoli och brysselkål (C-vit)
  • – Mager hårdost, räkor, hummer (zink)

Om du tycker om rött kött och äter det 3-5 ggr i veckan:

  • – Ät fisk och fågel övriga dagar (omega-3, protein)
  • – Ät mindre än 100gr rött kött för att minska cancerrisken. Köttet bör kokas eller grillas.
  • – Välj tunna skivor. Minskar tillagningstiden och därmed cancerrisken.*

*     Vid stekning bildas flera cancerframkallande stekmutagener.

Källa: http://www.iform.se/
Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s




%d bloggare gillar detta: