Gubbröra gott till snapsen

20 06 2007

5-6 portioner 

Jag brukar ha denna recept som bas som jag kan variera lite;       

4 st    ägg, hårdkokta
70 g    ansjovis, finhackad
2 msk   rödlök, finhackad
2 msk   färsk gräslök, fint skuren
2 msk   dill, fint skuren
2 msk   crème fraiche 

Skala och hacka äggen, finhacka anjoviset samt rödlöken. Skär gräslök och dill fint. Blanda allt detta med créme fraiche. Lägg upp röran i en skål och garnera med lite anjovisfiléer, rom och finhackad rödlök. Servera med grovt rågdröd, karelska piroger eller knäckebröd.
Anjovisen kan man byta ut till kallrökt lax. Ta då ett ägg mindre och ha i stället en saltkurka i. Eller kokt kall potatis. Tänk på att öka mängden av créme fraiche i detta fall.

Annonser

Åtgärder

Information

2 responses

21 06 2007
Ali

Mumsigt!
Det är så gott med röror, ju kladdigare desto godare:)
Brukar bre röran på kavring och dekorera så blir det lite smörgåstårtestuk:)
/ Ali

21 06 2007
blondie60

Ska prova detta med kavring 😉 Låter gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s




%d bloggare gillar detta: