Madeleine MC Cann

27 06 2007

 

54 dagar har gått nu sedan Madeleine McCann försvann från en resort i Portugal,Praia da Luz, där hon semestrade med sina föräldrar och syskon.  Förra fredagen hade föräldrarna en kampanj där man släppte upp 50 gula balonger med Madeleines bild på. Enligt mitt förra inlägg så har balonger släppts ut på flera olika ställen i världen, men här kommer ytterligare några, där man har deltagit i denna kampanj.

Serra Cross (Grant Park, Ventura, California at noon)

Nigeria

India

Phillipines (San Pedro, Laguna  at 10am)

Abu Dhabi

Tajikistan

Slovenia (Ljubljana Kocevje at 11am, balloons being released by children born the same year as Madeleine)

Romania

Afghanistan

När jag läser denna lista och den förra, så tänker jag på att VARFÖR är inte dom nordiska länderna med? Och en annan tanke som vaknat efter att jag pratat lite om ‘fallet’ med några är att har det kommit fram (ut) uppgifter om vad föräldrarna har vittnat om? Jaja, spekulationer… Men vi ber och hoppas på det bästa.

Jag är lite dålig på alla politisk status i världen just nu men det är ju tankar som kretsar runt vilka länder som deltar i kampanjen och i vilket syfte. Bara mina egna dumma tankar detta nu då. Och jag vill inte ha politisk debatt.

Någon som har en synpunkt i detta?


Åtgärder

Information

33 responses

27 06 2007
Ali

Blev glad att Abu Dhabi land skickade ballonger, har ju skrivit om den mannen på bloggen min, han verkar vara en omtänksam man!
Sverige och Norden i fråga hade säkert varit med om flickan kommit från Norden, men ingen har nog förstått hur många det är som följer den stackars Madelienes öde.
Det hade varit en fin gest mot familjen att släppa ballonger i Sverige!!!
Ingen som tar initiativ…..
Hoppas att du har det bra! Kram Ali

28 06 2007
mar

jag tycker det e dåligt att inte sverige överhuvudtaget visar att vi bryr oss om madeleine, det ända dom gör här är att skriva en artikel i tidningen nån gång ibland men hur mycket hjälper det egentligen, jag har sett att i vissa länder har dom tex börjat sälja gula armband med texten; look for madeleine, och att pengarna går till arbetet att hitta henne, varför finns det inget sånt här?? vi borde också få vissa att vi bryr oss och hjälpa till att hitta henne…..

28 06 2007
blondie60

Jag håller med dig att vi ska visa att vi bryr oss!

28 06 2007
mar

tack, jag vill så gärna vissa att jag bryr mej om det här och hjälpa till att hitta henne och jag är säker på att det finns många andra som också känner så, finns det någon som har nån ideé hur vi kan göra det här??

29 06 2007
johanna14444

Detta är förfärligt. Kan ni tänka er nån som kidnappar enliten flicka som är 3 år? Jag tycker att alla ska visa att dom bryr sej. Ingen ska visa att dom inte bryr sej, ingen kansäga det struntar jag i, för tänk om det var eran dotter eller till och med du somhar blivit kidnappad. Jag trodde att det var flera som brydde sej och att det inte var så få. Den stackars flickan kan vara i din grannes trapp. Du måste vara upp märksam om det är så. Hade alla brytt sej mera om den lilla flickan så hade hon säkert vart hos familjen. Nån på hotelet måste ha sett nått. För herrgud man kan inte ta en flicka i pyjamas utan att nån ser. Det förstår till och med jag. Jag skulle vilja hjälpa till och hitta henne. Jag brydde mej inte förrut men nu har jag insett hur mycket jag borde bry mej. Nu vill jag visa att jag bryr mej genom att försöka hjälpa att hitta henne men hur? Jag tänker på henne varje dag, det gå inte en dag utan att jag tänker på henne, och jag kommer inte att sluta tänka på henne förren nån har hittat henne. Jag vet att hon lever. Jag känner det men för varje dag som går tappar jag hoppet. Men jag kommer att hålla det uppe. Kramar en tjej som är orolig.

29 06 2007
blondie60

Johanna det tycker jag oxå är konstigt att inget sett när hon fördes bort! Hon måste ha vaknat upp om hon inte drogades innan… Mycket som man tycker inte stämmer här.

2 07 2007
mar

jag håller helt och hållet med, vi måste ju göra nått för att hitta henne och det gäller inte bara henne utan alla barn som blir bortförda men polisen här i sverige låter aldrig oss veta vad vi ska hålla utkik för, skulle dom bara visa alla fall en bild på dom barn som e kidnappade så skulle det gå lättare att hitta dom…. man måste ju på nått sätt få visa att man bryr sig men det värkar inte va många här som fattar det…
när jag va ute på stan för några dagar sen såg jag en liten tjej ( typ 4 år) som va ute och gick med sin pappa och jag kunde inte sluta tänka på hur jäkligt like maddie hon var, hon hade på sig en liknande klänning som maddie har på ett av dom kort man ser på henne på aftonbladet och on va så jäkla lik henne, efter det har jag tänkt ännu mer på att hon kan finnas presic i närheten av oss och vi vet inte äns om det…

2 07 2007
blondie60

Jag håller med dig mar!!! Svenska polisen går ut alldeles för lite med bilder av dom försvunna eller bilder på farligt kriminella. Det är allmänhetens rätt att få veta om sådant, tycker jag.

3 07 2007
mar

ja eller hur. du har väll säkert hört talas om den så kallade hiv-mannen i stockholm som hade smittat typ 100 tjejer, för några veckor sen gick polisen ut med en bild på han och var han bodde och sånt, utan att jag har vetat om det har han bott ungefär 0,5-1 km från mitt hus, jag kände till och med igen honom jag har sett han runt här en massa gånger och nu först vet man det och att han har smitat massa tjejer här i området med hiv för att han har våldtagit dom, sånt borde man ha fått veta för flera månader sedan… polisen måste ju gå ut med sån information så man kan hjälpa till att hitta han och andra brotslingar och kidnappade mäniskor och så…..

3 07 2007
blondie60

Så hemskt att du bott så nära han! Det är ett fruktansvärt fall, för dom tjejerna!

3 07 2007
mar

aa, det e det men det skulle kunna ha stoppats mycket snabbare om bara polisen berätta för oss om det…

5 07 2007
Nille

Jag har precis kommit hem från en resa till Holland. Jag besökte flera städer och i Amsterdam såg jag många affischer med försvunna Madeleine. Jag tänkte att dessa affischer verkligen ses av många och att det är ett bra sätt att göra uppmärksam på fallet. Tyvärr har de säkert både klippt och färgat Madeleines hår, men affischerna gör ändå att man blir uppmärksam. Jag vill sätta igång att sätta upp affischer i Sverige och även i grannländerna. För detta behövs en färgskrivare. Många säger att de vill hjälpa till och blir frustrerade över inte att kunna göra något praktiskt. Men vi kan det. Jag tänker på Madeleine varje dag och önskar innerligt att göra något. Ställer ni upp?

6 07 2007
mar

jag ställer upp, men hur skulle vi göra det?
( ps. jag e glad att jag inte e den ända som vill göra det här)

6 07 2007
blondie60

Har ni ideér, Nille och Mar hur man ska gå tillväga? Jag tror att Madeleine är utomlands och man ska få folk som reser att bli uppmärksamma. Göra en sida med te x olika bilder på tösen med olika färger på håret o frisyrer? Och sedan när man bloggar och låser runt så kan man väl länka? Bara en ide nu…

9 07 2007
Nille

Jag tänkte helt enkelt att ladda ner de affischer som finns tillgängliga på den hemsida Madeleines föräldrar har på nätet; http://www.bringmadeleinehome.com. Där finns olika tips om hur man kan göra för att hjälpa till. Affischerna finns att ladda ner på många språk och sen är det bara att sätta upp dem. Bra ställen är offentliga platser där det rör sig mycket folk; banker, växlingskontor, shoppingcenter, folkparker, pelare. Jag såg som sagt affischerna i Holland och de var väl synliga och gjorde ett stort intryck. De visar en bild på Madeleine med hennes speciella öga och uppmanar folk att titta efter just ögat. Jag vill gärna hjälpa till och detta är ett bra sätt tycker jag. Man gör något och ser till att uppmärksamheten kring fallet sprids. Jag har tillgång till skrivare men inte i färg. Om någon har det vore det bra, annars kan man kanske beställa från ett tryckeri och det kostar ju. Så om någon har tillgång till skrivaren så säg till. Sen är det bara att distribuera till er som vill hjälpa till att sätta upp dem och så kör vi igång.

9 07 2007
Nille

I annat fall kan man kanske köra svart/vita affischer, Det ska ju inte falla på att vi inte kan fixa en färgskrivare. Jag kan skriva ut affischer och sedan skicka dem till ni som vill hjälpa till att sätta upp dem i er hemstad. Men kolla nu om ni kan låna en färgskrivare först. Har dessutom läst lite om utredningen nu och jag blir tokig att de inte kommer vidare.

9 07 2007
mar

jag har ingen skrivare som har så mycket färg så jag kan nog inte skriva ut om jag inte få hjälp av pappas jobb, men finns det inte några andra affischer än den som va på den hemsidan du skicka? det finns massa bilder på henne som e bättre än den där bilden som e på dom…

9 07 2007
Nille

Man kan väl göra som man tycker. Det går ju bra att skapa något själv. Jag menar bara att den affisch som Madeleines kampanj har gjort är bra. Den innehåller text, foto och aktuella telefonnummer. Jag ska testa och skriva ut i svart/vitt, tiden går ju och man kommer ingenvart.

9 07 2007
Nille

Det funkar jättebra att ladda ner affischen från nätet, men svart/vitt är inte alls bra. Vi behöver färg. Mar, kan du hjälpa till? Någon annan? Det är ett sånt dumt hinder.

9 07 2007
blondie60

Tyvär så har jag ingen färg imin skrivare 😦 känner just nu inte heller någon som jobbar så man kunde få ‘sponsring’…

9 07 2007
mar

jag ska försöka göra en snygg affisch nu, och jag tänker försöka göra affischer på tyska och danska med för jag ska dit om en vecka typ… men jag vet inye hur jag ska lyckas skriva på dom språken… jag kanske kan få pappa skriva utt det på jobbet men men det blir nog inte så många så jag kan nog inte skicka ut dom till er….

9 07 2007
blondie60

Det finns en sida som översätter texter. Jag har inte provat den men värt att kolla kanske? Det är ; http://www.systranbox.com/systran/box

10 07 2007
Nille

Bra gjort Mar! Men du gör det mycket enklare för dig själv om du laddar ner affischen direkt från http://www.bringmadeleinehome.com. Där finns på tyska, danska osv. Lycka till

11 07 2007
mar

tack, jag har kollat på dom affischerna men de e inte så snyga men jag har redan gjort en på svenska så jag ska bara översätta dom…

11 07 2007
mar

sådär, nu e det klart. om nån vill ha så har jag affischer på svenska, danska och tyska ifall nån vill ha..

11 07 2007
blondie60

ok…hur ska det gå till?

12 07 2007
Nille

Jag tar också gärna. Kan du skicka eller mejla dem? Är de i färg? Väldigt bra jobbat tycker jag.

12 07 2007
mar

om jag får era mejl adresser kan jag mejla dom till er. de är i färg men ni kanske måste göra om dokumentet för ja har inte word dokument på min data jag har nått annat men dom går oftast att göra om till de dokument man vill ha..

22 07 2007
Lillo

jag tycker det är fruktansvärt. Jag tänker på henne varje dag och tittar på allt och läser om allt som har med henne att göra.

22 07 2007
mar

aa, det e det många som gör men att bara göra det hjälper inte henne tyvär, skulle det hjälpa att folk bara behövde läsa om henne för att hitta henne så skulle hon vart hemma för länge sen, men tyvär går ju inte det så vi måsta ta saken i egna händer och hjälpa henne.. men tex. afficher, donationer, och sånt.. my heart is whit you madeleine!

1 08 2007
Pelle

Jag tycker att det är bra att det är jättebra av föräldrarna att släppa ballonger på sin lilla dotter.
Fast om all polis skulle varit insatt i detta fall så skulle Madeleine hittas senare eller i dag.

1 08 2007
blondie60

Pelle, jag håller med dig. Det finns många ‘luckor’ i detta fall. Oeffecktivt polisjobb på det senaste, samt mer förhör inom den närmaste kretsen av familjen. Jag tror att hade man varit effektiv dom första veckorna, hade man hittat henne….det är något lurt, känner jag på mig….

16 08 2007
mar

aa, jag håller också med.. det är synd nu att dom tror att hon har blivit mördad, det skulle bli en stor sorg i värden om det visar sig att det e så.. jag hoppas värkligen att blod märkerna på väggen va ett misstag..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: