Fransk potatissallad

1 07 2007

Ger cirka 4-6 portioner

Du behöver:
1 kg potatis, färskpotatis är godast
3 salladslökar
1 dl små svarta oliver
3 sardellfiléer
3 msk kapris
Några kvistar färsk timjan

Vinägrett:
1 vitlöksklyfta
1/2 dl god rödvinsvinäger, till exempel merlot-vinäger
1 dl olivolja
Flingsalt
Nymalen svartpeppar

Gör så här:
1.
Tvätta och koka potatisen och skär den i bitar.
2. Strimla löken, kärna ur oliverna och hacka sardellerna, blanda det med potatisen.
3. Riv eller finhacka vitlöken.
4. Vispa ihop vinäger och olja, blanda i vitlöken och häll det över potatisen medan den fortfarande är varm. Smaka av med salt och peppar.
5. Garnera gärna med kapris och timjan. Låt kallna.

Gillar denna variant för sardellernas skull 🙂

Annonser

Åtgärder

Information

3 responses

1 07 2007
Annemo

Hej! Såklart jag läser här också:-) Bra recept, låter gott! Visst kan du använda citatet jag hade, det är bara kul om man skriver något som andra har glädje av. Hoppas du mår bättre, kram

1 07 2007
Petra

Lät urgott!! Hoppas du mår bättre nu…
Kram på dej!!

1 07 2007
blondie60

Detta lär ta tid…tyvär

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s




%d bloggare gillar detta: