Genus perspektiv

4 07 2007

Läste en artikel, ‘På xxxx finns inte rum för rivig pojklek och stillasittande flickor’, tur att mina barn inte gått där då (förskola).

Hur är det ni som har småbarn i FSK är det så där era barn går? Det vore ju hemskt om det inte fanns en lugn vrå dit man kan krypa, pojk som flicka, för att titta i böcker och mysa eller leka att man är på utflyckt? Alla barn oavsett kön behöver att sitta lungt ibland och göra något. Varför gör så stort nummer av vilken kön som skall göra vad. Pojkar leker lika gärna i ‘hemleken’, dom är ofta babysar, hundar eller pappor. Flickor gillar att bygga bilvägar och garage. Eller vara med på polis/tjuv leken. Jag tycker att man ska se varje barn som en egen personlighet utan att tvinga på dom att leka med vad man som pedagog idagens FSK värld ibland måste försöka göra. Det finns pojkar som tycker om att stå vid stafliet och måla samtidigt som man har lugn musik i bakgrunden.

Det skall finnas valmöjligheter i miljön så barnen själva kan välja vad dom vill göra. Sen är det ju framåt våren när dom ‘stora’ snart skall gå över till skolan, dom blir ju lite annorlunda och man märker att dom redan är på väg vidare. Då måste man hitta stimulerande aktiviteter till dessa barn. Ibland tycker man att något barn kanske går ett år för länge på FSK:n. Dom blir understimulerade lätt och då kan man få en stökig grupp. Några åsikter, please

Ps Jag har varit hemma när min barn var små.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: