Karelska piroger

10 07 2007

Visste ni att Ola Salo (The Ark) gillar karelska piroger. Håller med han dom är goda! Jag föredrar med potatismos som fyllning. Om ni vill prova själva så här är receptet:

Karelska piroger

Tillagningstid: ca 40 minuter
Ingredienser
Beräknat för 8 portioner
3 dl     Rågmjöl
2 dl     Vetemjöl
1,5 tsk Salt
50 g    Margarin
2 dl     Vatten
Potatismos eller risgrynsgröt
 
 Gör så här:
*Rör ihop mjöl, salt och margarin i matberedaren eller med fingertopparna.
*Tillsätt vatten och knåda till deg.
*Rulla degen till en lång smal rulle på mjölat bakbord.
*Dela degen till 20-25 små bollar.
*Kavla degbollarna platta, mycket tunna.
*Koka risgrynsgröt eller laga potatismos. Låt svalna.
*Lägg risgrynsgröt elller potatismos, ca 1 rågad msk i mitten av varje degplatta.
*Vik kanterna ovanpå ca 1-2 cm och rynka kanterna med fingertopparna.
*Grädda i het ugn, ca 275-300 grader ca 10 minunter.
*Pensla de varma pirogerna med smör-vatten (kokande varmt), täck med duk.

Gör en röra av kokt, hackat ägg och smör. Bred på när pirogerna skall ätas.

Annonser

Åtgärder

Information

3 responses

12 07 2007
Tessa

mmmmmmmmmmmuuuums =)

12 07 2007
blondie60

Jag vet! gögott!!!

12 12 2008
Mina favoriter för julbordet « Nu eller aldrig…

[…] hur den lagas lr vad den kallas på svenska =’grå saltad skinka’ ), sillsallad, karelska piroger med äggsmör och joulutorttu som […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s




%d bloggare gillar detta: