Ska man få läsa porr och runka i fängelset?

28 08 2007

En fråga som är väldigt kluven tycker jag. Men Beatrice Ask har lämnat fram ett förslag till riksdagen idag, där man ska förbjuda porrtidningar för det som är straffade för sexualbrott. I och för sig rätt, tycker man nog när man först hör detta. Men sedan kan man ju tycka att extrema porrtidningar i så fall skulle vara dom som förbjuds.

Men internerna borde ju hanteras lika, inte särbehandlas efter brott. En som gjort ekonomiska/finansbrott ska ju inte heller då få läsa tidnignar om det ämnena. Eller att de som sitter inne för misshandel inte får läsa eller se på program med våld i. Nu finns det väl begränsningar på detta och specielt alla grova våldsmän borde ju då fråntas sin rätt till filmer och serier med extrem våld.

Till ämnet med porrtidningar; sitter du häktad/intagen så har man ju sina ‘behov’ och att ha en tidning till hands när det väl behövs kanske bara är positivt. Negativare kan det väl bli om man har svårt att tillfredställa sig och sedan när man blir fri så finns all det ‘låsta’ inom dig och du kanske begår ännu värre brott.

DN

Annonser

Åtgärder

Information

5 responses

29 08 2007
Tessa

Ja du, i den debatten tänker jag inte lägga mig i *S*

29 08 2007
blondie60

😉 ordvalet var nog för ‘grovt’

12 10 2007
Micke

Beatrice Ask måste vara väldigt dåligt insatt i hur människan fungerar, sexuallt och psykiskt. Hon ser alltså inte villka konsekvenser det hela skulle få och vilket övergrepp det skulle vara att förbjuda sådana saker. Det är skrämmande när högt uppsatta personer visar sitt oförstånd och korttänkthet på detta sätt.

12 10 2007
blondie60

Håller med dig Micke!

15 12 2008
Inga porrtidningsar med barn som lussar för pedofiler « Nu eller aldrig…

[…] var förut snack om att sexförbrytare inte skulle få läsa porrtidningar på anstalterna men nu får barn lussa för pedofiler! Väldigt konstig […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: