Marstrand i helgen

7 10 2007

 

Carlstens Fästning

Tillbaka efter en skön båthelg!  Det var helt underbart väder igår och ingen vid alls. Havet var som en spegel. Vi åkte inte långt bara till Marstrand. Det var ganska många i gästhamnen, flest segelbåtar. Lägger ut ett bildspel när jag fört över bilderna från vackra Marstand

På kvällen hade vi mys med levande ljus, krabbor och bra musik. Men det hände en sak under färden som gjorde att vi var lite allvarliga under kvällen. Vi skulle lägga till vid en naturhamn och ta lite fika. När vi skulle lägga till så händer något som aldrig hänt förut. Min sambo halkar när han hoppar iland! Klipporna vad ishala. Det var inget man kunde se från båten. Han fick i sista sekund tag i en bergsstubbe och kunde hala sig upp. Allt slutade väl men vi fick oss en tankeställare. Att om han slått i huvudet och ramlat ner i vattnet, vad skulle jag då göra?

Jag kan inte hantera denna nya båt än och den är stor och har t ex ett nytt ankarspel som jag inte riktigt har pejl på. Jag kan inte heller hoppa i efter han. För då kan vi inte kalla på hjälp. Han kan heller inte ta sig upp vid badbryggan för att jag kan inte få loss jollen som ligger där.

Så det dök upp många frågor och vi gick igenom vad jag exact skulle göra om det blev kris och jag själv skulle behöva kalla på hjälp och ta hand om båten.

Helgen fick dock ett otrevligt slut när vi kom till hemhamnen. Då hade någon knäppgök ställt sig på VÅRAN båtplats! Dom tror visst att det är en allmän parkeringsplats där man ställer sig var man finner plats. Men så är inte fallet. Vi betalar för JUST våran plats och där ahr vi rätt att stå! Inte någon annan!!! GGGRRRR ……


Åtgärder

Information

8 responses

7 10 2007
Petra

Ja det kan jag förstå att det blev en tankäställare..Men man kanske behöver sådana ibland???

7 10 2007
blondie60

Jag ror det Petra! Jag blev ordentligt skrämd när vi efter att ha skojat om saken började tänka ett steg längre ….

7 10 2007
Tessa

Men oj ja det hade kunnat sluta illa som Petra säger i bland behöver man en påminnelse om vad man bör kunna och klara för att rädda sig! Kram och vad skönt att ni hade en bra helg i allafall =)

7 10 2007
blondie60

Jag kan nu använda ankarspelet, propropellerna,ringa nödsamtal från båten,samt sjuta nödraket (vet var dom ligger oxå)… Så jag kanske skulle klara av att ta båten från läge A till B även om det är trångt. Men det kräver nog att det inte blåser mycket. Själva räddninge av en som är i vattnet kan man ju aldrig egentligen öva så mycket på. Jag vill inte göra det när vattnet är 10 gradigt!!

8 10 2007
Ali

Vilken tur att det gick bra för er och jag kan tänka mig ilskan när ni har blivit beslagna på er plats oxå:)
Man ska tacka sin lyckliga stjärna att det gick bra!!! Härligt!!!
Hoppas att du får en fin måndag! Kram Ali

10 10 2007
Indra

Åhh..jag blir alltid lika sugen på att ge mig ut när jag läser om era båtturer. 🙂 Tyvärr har min sambo inte alls det båtintresset som jag har. Tvärt om, skulle jag väl vilja säga, eftersom han lidit av svår sjösjuka hela livet trots att han tillbringat många yrkesverksamma år på båtar som officer inom flottan.
Men man vet ju aldrig..hehe!

Synd bara att olyckstillbudet, (eller det som hade kunnat bli ett) lade smolk i glädjebägaren. Men fördelen var väl som du själv sa, att ni fick upp ögonen för vad som faktiskt kan hända och lägger upp säkerheten därefter.
Sen blir man ju bara så jäkla pissed på idioter som alltid ska ta sig friheter! Det borde väl finnas någon skylt där det påvisar ”Förhyrda platser” eller något liknande? Man får väl hoppas i allafall, att människan är läskunnig.

Nepp, nu ska jag försöka vila lite igen. Ha en jättefin onsdag! 🙂
Kramar om! // Indra

10 10 2007
blondie60

Kramar till er alla!

10 10 2007
blondie60

Vill påpeka att båtföreningen inte satt upp skylt med platserna är numrerade och vi hade våra förtöjningar där….
Jag var ju dit sen och lämnade en lapp på båten med några VÄLvalda meningar som inte går att publicera här 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: