Djuraktivister!

7 10 2008

Ni ska bara veta att även förra natten blev minst 10 tal av minkar ni släppte ut överkörda av lastbilar. Hur kan ni tänka er att dom stackarna ska klara sig? Dessa små liv har te x aldrig sett en bil och kan inte försvara sig. Att släppa ut dessa djur i det fria är helt fel. Dom svälter, blir överkörda…

Jag har pratar med folk som kört längst vägen där ute och det kryllar av minkar. En del vägsträckor är röda av blod efter att lastbilar kört över en flock. Dom stackarna vet inte vad dom ger ut sig på! En liten mink hade vänt sig om och sett rakt in i döden…..sett för första gången i sitt liv en lastbil!! Hur tror ni som släpper dom låss att de chaufförer tänker när dom ‘tvingas’ köra över dessa?? Det finns inget positivt egentligen i att släppa låss dessa djur!

Källa


Åtgärder

Information

12 responses

8 10 2008
Petra

Men dom är inte kloka dom gör ju inget gott som dom tror..det ä ju så dom är uppfödda i bur och klarar sej inte i friheten!!!

8 10 2008
Tessa

De skulle nog behöva ta reda på vad de gör med djuren och inte bara straffa uppfödarna. De kan inte kalla sig djurens vänner i allafall….

8 10 2008
blondie60

Nej, synen på den landsvägen har varit sorglig 😦 hundratals döda minkar 😦

22 01 2009
Emlia Leivo

Ni har helt rätt i att det är helt idiotiskt att släppa ut minkar som födds i fånfenskap dem klarar sig alldrig ute i det fria,det slutar bara med död, men jag tycker även att det är helt JÄVLA KORKAT att födda upp minkar,hålla dem fångna o sedan döda dem för er idiotiska människors skull som bara tänker på sig själva!><(ps: alla människor är inte helt korkade,men ungefär 85% är det,ta inte illa upp)

22 01 2009
blondie60

Emilia; du har helt rätt! Men de som har berättat om minkarna och sett skräcken i djurens blick när en stor lastbil kommer…det är bara sååå grymt:(

31 01 2009
Ditte

Hemskt! Vet du vart man kan vända sig om man vill bli mer aktiv i att hjälpa djur och sånt? Jag bor i Linköping.. Jätte tacksam för svar! MVH ditte

2 02 2009
blondie60

Ditte; den första kontakten kan vara Djurens Vänner…Dom ‘jobbar’ med alla sorters djur.

7 04 2009
Isabella Vikström

Jag blir ju hellre överkörd av en last bil än att bli en pälsjacka 😛 Hur chafförerna känner sej för att tvingas köra över dom ? Hur känner sig dom som jobbar me att ha ihjäl dom ? kan ju inte ha så mycke till känslor ! Ja blicken i deras ögon när lastbilen kommer , men de är över på en sekund ! Kul att sitta i en bur där man knappt ser röven på sej själv, tänk då på deras blickar och lidande när dom flår och gör illa dom hur länge som hellst ? de är fan inte okej ! Om ni va fångna i en bur hos nån gubbe som gör illa er och knullar er typ sen kommer nån och släpper ut er, skulle inte ni bli glada då ? chansen är ju mycke större att ni kommer klara er där ute än att om ni stannar och blir våldtagna och dödade ! Har ni något sött litet djur där hemma kan ni ju låta bli att mata det nån månad och inte sätta den i en bur, Sen hänger ni upp det stackarn i nå rep ni hittar i taket och skär lite i den ! sen äre bara börja flå den levande och så har ni en fin fäls 😀 riktigt mysigt ..

1 06 2009
Hej

dom flår dom inte levande…

3 05 2009
Kent

Jag håller med Isabell Vikström! Det är inte många som har den fantastiska gåvan här i livet som är så eftertraktad -frihet. Det finns inte mycket i vår art, tänk så lite det finns i djurvärlden! Att folk är så ignoranta och skiter i vad som egentligen händer i världen är lika idiotiskt som att tro att världen kommer att ta slut 2012!
Vi måste vakna upp och göra nåt åt saken, det räcker inte att bara sluta äta kött eller mata duvorna med lite bröd! Vi kan inte fortsätta med att låta folk tro att det är okej! att alla har det bra och att dem snälla stora företagen tar hand om alla problem här i världen! Folk borde se filmer som ‘Earthlings’! har inte du sett den så uppmanar jag dig att se den, HELA!
http://video.google.com/videoplay?docid=6361872964130308142&ei=I7T9Se6ZBoSu2wKA2YSLCg&q=earthlings

3 05 2009
Leif

okey, det här är till dig blondie60!
Visst det måste vara tragiskt och oroväckande att se döda minkar som blivit överkörda, men har du sett earthlings och andra liknande?! jag såg den för nån månad sen och det var chockande! Jag har länge sett folk som ser ner på djur, ser de som mindre värda, det kan inte jag acceptera, att se de som mindre värda är redan ett stort misstag. Så fort man tänker på det sättet så är det inte så svårt att döda, att döda på ett inhumans sätt, vafan att döda är redan inhuman! Det finns redan andra alternativ än att äta djurkött, vetenskapliga! Med nano teknologi så kan vi generera kött ut ur ingeting! vi kommer aldrig mer behöva oroa oss över om hjärt-, lugn-, leverdonatorer kommer att finnas! …men visst är det konstigt att vi aldrig hört talas om det?…hmmm, men det är en annan historia..
oj, sorry att jag spåra ut där =P, men det jag vill säga är att om du tycker det är jobbigt och obekvämt att se döda minkar som blivit överköra på vägen, så är det ingenting till DERAS OBEKVÄMLIGHETER!
FÖRINTELSEN ÄR ETT JÄVLA PRIVILEGIUM TILL VAD DJUR HAR HAFT DET! OCH HAR JUST NU!
hehe tänk nästa gång ni går in i en butik och frågar om väskan/plånboken är gjord av äkta läder..se filmen och tänk istället!

22 06 2010
Ellie

Vart hände detta?? Det är ju helt absurt! Fy fan!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: