Ryggont!

15 01 2009

Finns det någon som har bra tips för vad man ska göra när man får extremt ont i ryggen? Mitt besvär sitter från skuldrorna längst ryggraden och ner till svanken där det gör mest ont. Det känns mest när man bär ngt framför sig eller böjer sig framåt, vilket ibland kan vara helt omöjligt, som t ex bädda sängen. Och smärtgränsen är sådan att tårarna är inte långt borta. Att ställa sig upp från en stol är en prestation av ens like! Jag strechar efter jobbet och gör ryggjympa innan jag går upp men det hjälper inte 😦 Snälla, någon med liknande besvär hör av dig!


Åtgärder

Information

5 responses

15 01 2009
Fredrik

Om du måste bädda sängen och göra sånt som gör ont så gör det alltid med spända magmuskler. Tänk dig att du suger in naveln mot ryggraden. Med magmusklerna spända så ger du din rygg det stöd som den behöver och på så sätt avlastar du den. När du bär tunga föremål så är detta extra viktigt.

Hoppas din rygg mår bättre snart =)

Peace

15 01 2009
Petra

Jag har ju ryggont ofta och jag brukar lägga mej på mage på golvet och lyfta upp huvud och skuldror Försigtigt några gånger per dag!! Det hjälper inte helt men man stärker ryggen… Hoppas du förstog hur jag menade 🙂

15 01 2009
blondie60

Tack för dessa tips! Att bära tunga föremål gör jag dagligen så jag ska tänka på ditt tips, Fredrik! Och Petra, det du gör , det gör jag en gång per dag…känns ok efteråt enm stund.

15 01 2009
xklusiv

har inte nyckelpigan tips åt dig….? har du hört med henne???

15 01 2009
blondie60

xklusiv; jag ska kolla med henne….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: