Roliga pausen


This Traveler IQ challenge is brought to you by the Web’s Original Travel Blog 

 

*********** 

 

 Hittade en rolig sida inne hos Charlotte.nu. Lite fredags känsla över det hela.

                                         

  ****************  

Ledig tjänst: Anställning som MOR

 Mor har en central roll i Familjens ledning

Du får ansvar för följande områden:

– Organisation och Ledning
– Transport
– Inköp
– Vård och Omsorg
– Verkstadstjänster
– Andra förekommande uppgifter

Lön: 0 kronor

Semester: Anställningen kräver att man är tillgänglig året om. Eventuell korttidsfrånvaro måste avtalas långt i förväg. Eventuella tilläggsjobb kan avtalas, om det förbättrar ekonomin i Familjen och inte kommer i konflikt med övriga uppgifter som Mor gör.

Avgörande krav: Honkön.

Önskvärt: Egen förmögenhet. Tillgång till semesterställe som kan passa för Familjen.

Kvalifikationer:

1. Körkort. Du ska kunna köra eget fordon med defekt klimatanläggning genom tät trafik, medan du lyssnar till spädbarnet (eller maken) som gallskriker i baksätet samtidigt som de äldre barnen bråkar högljutt. Du bör kunna koncentrera dig på att köra medan du sjunger ”Imse Vimse Spindel” och du måste veta var alla offentliga toaletter finns. Du bör ha erfarenhet av att vänta utanför stallar, ishockeyrinkar, klubblokaler och diskotek sena kvällar.

2. Inköpschef. Du ska göra inköp och planera menyer för envars aptit i minst 18 år framöver samt för makes smak i evighet. Det krävs produktion av egen mjölk till nyfödda, och det krävs ofta att det skall göras middag till många personer.

3. Administratör. Du blir direkt ansvarig för ekonomisk långsiktsplanering, budget och ekonomisk uppföljning, budgetkontroll, fakturakontroll, klagomål och förhandlingar. Hantering av festarrangemang och inköp till samtliga födelsedagar (inkl. egen) och jubiléer, skolavslutningar, begravningar o. dyl.

4. Vård och omsorg. Du ska kunna fungera utan sömn upp till sex dygn, samtidigt som annat arbete skall utföras som vanligt. Du måste vara duktig att vårda patienter tidiga morgnar och sena kvällar. Färdighet i fläckborttagning ses som extra merit i denna kategori.

5. Småbarnspedagog. Du måste kunna citera alla berättelser om Nalle Puh och Smurfarna samt ha kännedom om allt som är skrivet om dinosaurier, hästar och ABBA. Färdighet i att göra halskedjor av makaroner och tandtråd är ett krav.

6. Skräddare. Du ska kunna designa och sy kanindräkter och fantomdräkter till speciella tillfällen samt givetvis kunna sy i knappar, fålla, laga och stryka och pressa.

7. Frisör. Du ska kunna upptäcka och behandla huvudlöss, ta bort tuggummi från hår och klippa en rak pannlugg medan du får en ström av glåpord. Kännedom om flätning, hårfärgning och herrfrisering ses som en merit.

8. Cykelreparatör. Du måste vara förtrolig med alla aspekter av underhåll av cyklar, inkluderat montering och demontering av stödhjul. Du ska också kunna laga cykelslangar på en campingplats. Godkänd kurs i första hjälpen är obligatoriskt.

9. Veterinärassistent. Du ska kunna vakta och uppfostra ett varierat urval av husdjur (efter att ägarna har tröttnat på dom).

Ofta förekommande utfodringar och rengöringar av burar ingår i de dagliga arbetsuppgifterna. Du måste vara duktig i att hantera djurrelaterade grannkonflikter och tidvis utföra begravningar.

10. Målare och Interiörarkitekt. Du bör vara van vid att ta bort klibbiga saker och klotter från dörrar och tapeter. Det är en stor fördel om du kan måla taket medan du gör middag.

11. Växeltelefonist. Du ska kunna hålla en diskussion i gång i telefonen medan ett barn klamrar sig fast i ditt ben och ett annat hamrar på en konservburk med en träslev. Du ska kunna utfodra tonåringar som mest pratar i telefonen med näringsrik mat så att de undviker total utmattning.

12. Trädgårdsmästare. Du bör kunna starta gräsklipparen, hantera trädgårdsredskap och hålla krukväxterna vid liv. Du ska kunna numret till giftinformationen, och du ska hålla dig uppdaterad på de nyaste metoderna inom kompostering, beskäring av buskar, förkultivering och kapning av träd. Du måste veta var varenda död mus ligger begravd.

13. Underhållningschef. Du ska kunna koordinera diverse sportarrangemang via telefon och ha en personlig kontakt med lärare och aktivitetsledare. Du kommer att bli uppmanad att träna lagspel i alla sorters väder, och uppmuntrad att gå in i häftiga diskussioner med motståndare. Inköp och underhåll av utrustning krävs. Sökanden måste också kunna arrangera fester, baka kakor och hitta på lekar där alla vinner.

Du får självklart ansvar för julfirandet.

Ring om du är intresserad!

                                                    ******************* 

Julens kaloriregler!

1. Om Du äter något, som ingen ser, innehåller det inga kalorier.

2. Om Du dricker en lågkaloridryck och äter en chokladkaka,

 kommer  kalorierna i chokladen att kvittas mot lättdryckens.

3. Om Du äter tillsammans med andra, räknas bara de kalorier som Du får i Dig  utöver vad de andra får i sig.

4. Mat som intas av medicinska skäl  (t.ex toddy, varm choklad, glögg, rödvin, konjak) räknas ALDRIG.

5. Ju mer Du göder dem, som du har omkring dig till vardags,

desto smalare verkar Du själv.

6. Mat (t.ex. popcorn, chips, jordnötter, läsk, smågodis) som intas när man ser på film, video eller lyssnar på musik, innehåller inga kalorier, eftersom den inte intas som mat eller föda, utan som en del av underhållningen.

7. Kakbitar och småkakor innehåller inget fett ifall de bryts sönder och äts upp bit för bit, eftersom fettet förångas när kakan bryts sönder.

8. Allt som slickas från knivar, slickepottar eller skedar medan Du lagar mat innehåller inga kalorier, eftersom det är ett led i

matlagningsprocessen.

9. Mat med samma färg har samma kalori-innehåll

(t.ex tomater och jordgubbssylt, champinjoner och vit choklad)

10. Mat som är frusen innehåller inte kalorier, eftersom kalorier är en värmeenhet.

Här kommer jag att samla lite olika roliga skämt och annat man kan förgylla sin tillvaro med. Kommer att lägga det nyaste inlägget längst upp så ni slipper scrolla. Ni är välkomna att komma med egna roliga skämt eller annat roligt ni vill dela med er!  Ser varmt på ett litet ‘hej!’ i kommentar fältet om ni har tid. Hoppas ni trivs!

4 responses

29 11 2007
silenna

Det är en dietlag att ta till sig:)
Jag trivs som fisken i vattnet och skickar ett litet ”hej” men menar ett stort ”HEJ”
Kram Ali

15 02 2008
Magnus Lindén

Hej hej =)

Trillade in på din blogg och har läst massor. Ha en riktigt trevlig dag idag!
/Magnus

28 11 2009
ELEUTERIO FERNANDEZ G.

http://www.youtube. com/watch? v=h0eoiGSOVhM

HEJ
HÄLSNINGAR TILL ALLA GODA MÄNNISKOR SOM TYCKER OM LIVER, JAG FICK DEN YOUTOBE DET ÄR FRUKTANBAR TYCKER JAG.

3 12 2009
Silvia

Tips för rolig blogg: http://www.argalappen.se/ byggd på verkliga lappar från vardagen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: